Friday, October 5, 2007

Aitutaki!

Kia orana allemaal!

We zijn weer even in het internetcafe beland (Spiderco), even de zaak bijwerken.
Vandaag het hele eiland afgecrosst, ontzettend leuk zeg! Kunnen helaas nu geen foto uploaden, hebben geen kabeltje bij ons. We zijn onder andere de twee "bergjes" opgereden (Piraki en Maungapu (124m)) en 't laatste eindje omhoog gelopen en geklauterd. Ontzettend mooi uitzicht over het gehele eiland, de lagune, en alle kleine eilandjes in de lagune. De twee grootste stadjes (Amuri en Arutanga) hier stellen geen rukje voor - drie winkels en een verscholen benzinepomp. Voldoende om te leven, geen franje en dergelijke. Er zijn wel meer gehuchtjes en dorpjes, maar dat is allemaal zo kleinschalig. We kennen bijna iedereen op het eiland al van gezicht, je komt steeds dezelfde mensen tegen.
Het landschap is hier zo mooi! Heerlijk om er zo door heen te brommeren, hier en daar even te stoppen, een fotootje te maken, wat rond te lopen, even ergens wat te drinken, wat zullen we dit straks missen!

Hebben inmiddels begrepen dat de Maori's ooit vanuit de CookEilanden in Nieuw-Zeeland zijn beland, in de 14e eeuw. Dus mogelijk is mijn eerdere bewering niet juist geweest. Iets om op te zoeken thuis.

Verder hebben we net een stukje van een voetbalwedstrijd gezien, hahaha. Foto volgt ook morgen! Dames Aitutaki Blauw tegen dames Aitutaki Geel. Stand bij rust, zojuist, 2-0, met doelpunten van Kimberley en Jo.

Tot zover, tot de volgende blog!

6 oktober 2007 - hierbij de beloofde foto's

No comments: