Monday, October 1, 2007

Groeten vanuit Avarua

Kia orana!
Hoe is het daar? Hier alles okay? Het weer laat een beetje te wensen over: iets teveel bewolking voor de tijd van het jaar, zeg maar. We vermaken ons best hoor!
Gisteren hebben we een stukje van de cross-island walk gelopen. Mooie natuur hier, weer anders dan Samoa en Fiji. Ook hier kwamen we bij een waterval, liepen langs wat kleine plantages en werden verwelkomd door wat muggen.
's Middags nog een tijdje naar het strand geweest. Op het strand zijn niet zo veel schelpen, en als je een mooie vindt is deze vaak al bewoond door een kreeftje.
Gisteravond hebben we een barbecue gehad, was leuk, lekker en gezellig.

Vandaag zijn we met de bus naar Avaruagegaan. Paul heeft examen gedaan voor de brommert, dat moet hier, anders kun je zo'n ding niet huren. We hebben een echte rooie Yamaha brommert gehuurd. Dat examen is me ook wat.... Eerst in de rij om je aan te melden. Dan krijg je een papiertje, waarmee je naar een agent moet die het examen afneemt. Echter: je moet wel een brommert hebben! Maar een brommert wordt niet verhuurd zonder rijbewijs. Het examen bestaat uit een blokje rond, wel zo'n 800m! Oom agent rijdt er achter aan, krabbelt "PASS" op je papiertje, en dan mag je weer in de rij. Foto maken (bril af, niet geschoren dus een boeventronie) en dan weer een half uur wachten op het felbegeerde Cook Islands Drivers License! We mogen nu lekker met de brommert scheuren, wat we zo ook gaan doen. Er is veel te zien nog hier en de brommert is dan echt het makkelijkste vervoer, wat ook te merken is op de weg en in de rij bij het politieburo voor een rijbewijs.

Hieronder een plaatje, gisteren geschoten op het strand bij Palm Grove, het resort waar we nu verblijven.


We gaan zo brommeren, dus tot laters, to de volgende blog!

No comments: