Tuesday, October 2, 2007

Witte broodsweken, witte stranden en een zwarte walvisstaart

Kia orana! Hoe is ie daar? Hier alles uitstekend.
Gisteren met de scootert lekker rond het eiland getuft. Was heerlijk! Om het eiland loopt een hoofdweg, die 32 km lang is. Paralel aan deze hoofdweg loopt een tweede, smallere weg, met vertakkingen het eiland in. Sommige van deze vertakkingen leiden naar wandelpaden of bezienswaardigheden, zoals "Highland Paradise". De term spreekt voor zich.... prachtig!


Ook aan de secundaire weg is veel moois te zien, vooral historische sites. Erg leuk en interessant, en alles is goed te bereiken. Wel goed de kaart lezen, want er staat weinig tot niets aangegeven.
Zo zijn we het hele eiland rondgeweest, en kwamen als van eigens weer uit in Avarua, capital of the Cook Islands. Toen we in een barrteje aan zee wat dronken, zagen we walvissen! Die grote staarten boven water, en af en toe een fonteintje van water. Prachtig gezicht, maar we waren uiteraard te laat voor een duidelijke foto.
We hebben in de stad gegeten. 's Avonds op de scootert, links rijden in het donker was een avontuur op zich, en lekker fris.

Vandaag hebben we nog even met de scootert wat rondgereden, en deze zojuist ingeleverd. Vanmiddag met de bus terug naar het resort, en nog wat snorkelen. Het weer is nu weer prachtig, dus dat wordt weer genieten.Morgen verkassen we naar Aitutaki, hopelijk kunnen we vanaf daar weer verder berichten.
Tot de volgende blog!

No comments: