Sunday, September 30, 2007

Kia orana!!


Dag allemaal, hoe is het daar? Aan de mensen die gereageerd hebben: hardstikke leuk en bedankt, heel fijn om wat te horen en te weten dat je aan ons denkt!
We zijn eergisteren van Fiji naar de Cook Islands gevlogen, een vluchtje van drie uur, over de datumgrens. Zoals al eerder vermeld, hebben we een dag gewonnen, en is onze huwelijksdag daarmee de langste dag van dit jaar. Een kwestie van goed plannen... :-)
Rarotonga, het eiland waar we nu verblijven, is maar een klein vlekje op de kaart. De omtrek bedraagt slechts 32 km. De levensstandaard hier is weer hoger dan op Fiji (en dus ook ten opzichte van Samoa). De bevolking is weinig oorspronkelijk meer: het eiland heeft lange tijd tot Nieuw-Zeeland behoort, en is er nog aan gelieerd. Er wonen hier dan ook veel mensen die afstammen van de Maori's.
De Cook Islands beslaan een oceaan-oppervlak van 2,2 miljoen km2, waarin 15 eilandjes liggen. Het aantal Cookers is zeer beperkt, niet meer dan 18.000 mensen. De Nieuw-Zeelandse dollar is hier het betaalmiddel, naast Cook dollars. De Cook munten zijn heel bijzonder van vorm evenals de afbeeldingen erop.

Gisteren zijn we met de bus (clockwise, er is ook een anti-clockwise bus) naar Avarua geweest, de hoofdstad van de Cook Islands in het noorden van Rarotonga, precies aan de andere kant van het eiland. Een mooi ritje! We zijn uitgestapt bij de zaterdagmarkt, Punanga Nui. Hardtsikke leuk, naast groente/fruit en ander voer veel t-shirts, beeldjes, souvenirs, en bloemenkransen. Wat direct opviel was het grote aantal toeristen ten opzichte van Fiji, wat nog duidelijk te lijden had van de militaire coup van afgelopen december. Daarna zijn we het stadje ingelopen: in feite niet meer een lange straat met leuke, authentieke winkeltjes. Alles straalt hier die leuke, vrolijke en toch zeer stijlvolle sfeer uit die je overal in de South-Pacific (voor zover wij gezien hebben) treft. Omdat de winkels hier op zaterdag al om 12u sluiten, zijn we na de lunch met de bus terug naar het resort gegaan, en hebben een tijdje op het strand doorgebracht.

We verblijven nu dus op het resort "Palm Grove", in het zuiden van Rarotonga. Op woensdag verkassen we naar een ander eiland, Aitutaki. Daar verblijven we drie nachten, en zullen dan ook een cruise maken van een dag langs onbewoonde eilandjes, een huwelijkskado van ons reisburo, Pacific Island Travel (kijk eens op die website!!). Later daar meer over, uiteraard!

Zowel Corinne als Paul hebben geen gsm-bereik op de Cook Islands....

Groeten en tot ziens/mails, tot de volgende blog!!

1 comment:

Anonymous said...

Herzlichen Dank, nun endlich habe ich das Problem ganz gerafft ;-)