Thursday, September 20, 2007

Another day in paradise

Bula!
Hoe is ie daar? Hier alles okay!
Gisteravond was er in het resort een "bonte avond". Muziek, dansers en danseresjes, metname de muziek was erg leuk. Net als op Somoa worden er heel aparte maar zeer strakke ritmes getrommeld en geroffeld op een uitgeholde boombast. Veel liedjes worden in koor gezongen, de mannen en vrouwen zingen een soort vraag-en-antwoord-spel. Het doet een beetje Zuid-Afrikaans aan, maar wie weet hebben de Zuid-Afrikanen het wel van de Poly- en/of Melanesiers gepikt!
We zijn vanmorgen vroeg vanuit Rakiraki vertrokken. De zon scheen een roei in de reet, het was al heel vroeg warm. Na een kilometer of veertig ging de asfaltweg over in een grindpad. Toen dat kilometers lang duurde, vonden we dat toch wel verdacht. Maar we wisten toch zeker geen afslag te hebben gemist... Navraag leerde dat we goed zaten. Maar de weg werd steeds slechter, bizar af en toe. We kwamen midden in de jungle. We hebben het nog een keer of drie gevraagd, maar steeds werd bevestigd dat we goed zaten. Dat bleek ook zo te zijn! Het heeft ons prachtige platen opgeleverd, die we bij gelegenheid nog wel eens laten zien. De internetverbinding is nu traag, en laat het uploaden van een foto waarschijnlijk niet toe.
We hebben veel vragen gekregen over het uiterlijk van de Fijianen. Hierin beschreven we dat ze er anders uitzien. Hoe dan? De vrouwen hebben wat lang kroeshaar. Van een afstand is het net of ze een zwarte motorhelm op hebben. De mannen lijken nog het meest op Amerikaanse basketballers. Vandaag, toen we in de jungle reden, werden we menigmaal verrast door zowel mannen als vrouwen die uit de bossage kwamen met een kapmes van een halve meter. Echter: gewoon zwaaien en lachen, men zwaait in het algemeen heel vriendelijk lachend terug!
Na een rit van ca. 3 uur door de jungle kwamen we vlak voor Suva weer op een asfaltweg... een genot! Toen begon het ook te regenen, en niet te zuinig! Tegen 15 uur hadden we 235 km afgelegd en waren bij bij ons resort, het best bewaarde geheim van Fiji: Crusoe's Retreat. Mooi park, aan zee, met prachtige schelpen die je uit het water kan plukken. Er wordt hier veel georganiseerd, dus straks even plannen maken voor morgen. Het hutje is leuk: weer zeer origineel, met rieten dak, houten vloer maar wel net sanitair. Vanaf het resort kun je zo een authentiek dorp inlopen. De medewerkers van het resort wonen daar in het algemeen. Wel eerst melden bij de chief.....
Later weer meer!
Vinaka en ni sa moce! Doei doei, tot de volgende blog!

No comments: