Tuesday, September 25, 2007

Geblakerd en verzopen

Bula everybody! Dat is de kreet die we nu al zo vaak hebben gehoord! Hoe is het daar? Alles goed met jullie?
Hier is alles (weer) okay :-) Wat een dagen hebben we gehad, fantastisch. Het is teveel om op te noemen. Maandag met de zeilboot, de "spirit of the Pacific", van Denerau Port naar Drawaqa, het onbewoonde eiland.


Het paradoxale is dat op het moment dat je daar komt het niet meer onbewoond is, toch? Onze groep bestond uit 15 mensen (zelfs een baby, we konden dus echt Lost naspelen), waaronder twee Nederlanders, Joany en Simon uit Enschede. Verder een Engels stel, twee Australische meiden, Fijiaans/Canadees stel (met baby dus) en vier saaie Duitsers. Na een dagje varen, met een stevige bui onderweg kwamen om een uur of vier aan. Eerst naar de bure, direct aan het strand, eenvoudiger dan kamperen op camping 't Vissertje in Dordrecht. Na eerst wat gesnorkeld te hebben konden we aanvallen, gevolgd door wat lessen in de kava-ceremonie (waar we al echte cracks in waren) en de Polynesische dans. Dit alles ter voorbereiding van het bezoek aan een echt Fijiaans dorp, Muaira, op dinsdag. Paul was hierbij "spokesman" namens de Engelse chief, Nicky. Een erebaantje!
Op dinsdagochtend naar Muaira, een klein uurtje varen. Wat een weer hadden we, hier waren we voor gekomen. In zo'n dorp kijk je je ogen uit! Ongelofelijk, we hebben heel veel leuke plaatjes geschoten, teveel om hier nu te laten zien. De ontvangst door de chief en zijn dorpsgenoten, inclusief kava-ceremonie was heel bijzonder, en toch ook weer toeristisch lachwekkend (in retrospect).



's Middags heerlijk gesnorkeld, gezond, mandjes gevouwen van palmbladen, gesnorkeld, ... 's Avonds een lovo diner (geroosterd vlees en aardappels, in een kuil in de grond), en ter afsluiting een kampvuur op het strand, bij volle maan en sterretjes.... perfect allemaal!

Vannacht begon 't ineens te waaien, gevolgd door een regen, je houdt het niet voor mogelijk. In zwembroek met het speedbootje naar de zeilboot, alle bagage in plastic verpakt... Was eine Ellend, nicht? Op de boot droge kleren aan, en op naar Port Denerau. Onderweg nog een stop gemaakt op Mystery Island, een rondje gelopen en toen door. Om 16.00 stonden we op de wal, en stond er al iemand klaar om ons naar de helipad te brengen. Helaas, vanwege het slechte weer vlioog de helikopter niet, deze stond nog vast op onze bestemming, Matamanoa. Omdat het hier heel vroeg donker is, zouden we Matamanoa vandaag niet meer halen, wat niet zo praktisch is. We hebben een alternatief kunnen regelen, met de speedboot van Port Denerau naar Matamanoa. Een heel gedoe allemaal, en een hele hobbelige vaart (25 knopen en een kapitein die niet over het stuur uit kan kijken, in het pikkedonker...), maar uiteindelijk zijn we nu op onze bestemming.

Zo meteen lekker slapen, morgen weer verder. Het weer knapt weer op, en wij zijn inmiddels ook weer helemaal het mannetje en het vrouwtje. Doei doei, tot de volgende blog!!

No comments: