Saturday, September 22, 2007

What's it going to be then, eh?

Bula allemaal!
Hoe is het er mee? Hier wel fijn allemaal!
We zijn vanochtend vroeg uit Crusoe's Retreat vertrokken, richting Nadi, naar het Mercure hotel nabij de luchthaven. Nette kamer weer, we waren hier eerder, maar toch anders dan onze bure, zoals zo'n hutje ook wel wordt genoemd.
De auto is weer terug gegeven, alles ook goed gegaan met het rijden aan de andere kant.
Zo ongeveer op de helft van deze vakantie gaan we een andere fase in. Geen eigen vervoer meer immers! Morgen begint de cruise, en dan de special op Matamanoa voor we doorvliegen naar de Cook Islands. Maar later uiteraard meer daarover, als we een internetpunt vinden.

Er zijn zo veel dingen die je hier even niet kwijt kunt, indrukken, ervaringen, mensen, landschappen, je kent het wel. Jammer, want we zouden zo graag volledig willen zijn, al is het alleen maar om ht zelf niet te vergeten. De indrukken zijn overweldigend, en zitten vaak in de kleine dingen: de ceremonies als de zon ondergaat (op Fiji en Samoa), de padden 's avonds op de resorts, de homo's (en niet alle mannen met rok zijn homo), de vogels en de bloemen (mooi!), de geuren, de markten, het vee langs de weg, de mensen die zwaaien als je door een dorp rijdt, de "humps", de wagens (en trein) met rietsuiker, teveel om op te noemen en hopelijk zullen we niet vergeten. Verbazingwekkend hoe zo'n klein eiland zo veel verschillende landschappen kan hebben! Helaas te weinig gelegenheid om steeds te stoppen voor een foto....

Gisteren zijn we weer toegezongen, het traditionele afscheidslied van Fiji, "Isa Lei". Het lied hebben we nu enige keren gehoord, en krijgen het niet meer uit het hoofd. Toevallig vonden we vandaag de tekst in een folder. Ook om niet te vergeten.
De drie dagen cruise, langs de Yasawa eilanden en overnachten op een onbewoond eiland (Barefoot eiland, nemen toch slippers mee hoor :-)), zullen ook onvergetelijk worden, edoch internetloos. We hopen vanaf Matamanoa een nieuwe blog te kunnen posten.
Dus tot die tijd: ni sa moce, vinaka en pas uwe zelve!

Tot de volgende blog!!


No comments: