Monday, September 17, 2007

Laatste dag in Samoa

Talofa Lava! Hoe is 't er mee? Dank allemaal voor de geweldige stroom aan reacties op onze website, we kunnen het haast niet verwerken.... touching!

Zaterdag 15 september zijn we met de ferry naar het eiland Savai'i gevaren. Een hele belevenis: ontzettend druk met Samoanen en Samoaantjes die toevallig die dag ook naar Savai'i moesten. De scholen beginnen weer, het leven heeft een tijdje plat gelegen vanwege de South Pacific Games die hier onlangs waren.
Vanaf de haven in Savai'i, in het zuidoosten, zijn we meteen naar het resort gereden, in het noorden van Savai'i. Normaal slechts een uurtje rijden, maar onderweg kwamen we zulke mooie plekjes tegen dat we af en toe stopten om foto's te maken. Onder andere van de lavavelden, een bizar landschap. Na het inchecken in het hotel bleek een zijkant van de auto er bij te hangen. Dat is gelukkig inmiddels gefixt door misschien wel alle mannen uit het dorp :-)
Zaterdagmiddag hebben we niet veel meer gedaan dan een beetje bij het strand rondhangen en af en toe de zee in. Het is hier erg warm, en de zee brengt niet veel verkoeling. Af en toe begint het te regenen, kort en hevig, maar dat betekent niet dat de zon niet schijnt, hier krijg je het allemaal tegelijk. Het resort was prachtig, een nieuwe bungalow (fale) en uitzicht op het strand... 't Eten was er prima, een paradijsje daar!


Gisteren, zondag, zijn we het eiland (Savai'i nog steeds) rondgereden. We hebben een aantal plekken aangedaan: de watervallen in het zuiden (Afu Aau), de Tia Seu pyramide er vlak naast (met een fikse wandeling door de jungle), de blowholes in het zuidwesten (met een oude gek die er cocosnoten ingooide!) en de Peapea caves. Iedere kant van het eiland is weer anders, heel mooi. Op de weg was het een drukte van belang: veel kerkgangers, in hun witste kleding, en verder varkens (veel!) en honden, een verdwaalde koe. Voorzichtig rijden dus....

Vandaag weer terug op Upolu. Nu dus de blog even bijwerken in Apia. We hebben een boot eerder naar Upolu genomen, omdat er verder op Savai'i niet zo veel meer te doen was. We zijn nog wel in de shopping mall beland: een supermarkt, een postkantoor en een reisburo. Allemaal heel eenvoudig. Nu in Apia, toch de hoofdstad, waar iets meer te beleven is. We moeten nog aardig wat tijd doden, want ons vliegtuig vertrekt pas om 2u vannacht (lokale tijd). Om 3u landen we in Fiji, een vlucht van 2 uur maar het kost ons een dag in verband met de datumgrens. We hebben dan even een kamer, krijgen om 12u de auto en zullen dan naar het resort rijden.

Hopelijk kunnen we daar weer verder bloggen. Doei doei....!!

No comments: